torstai 2. helmikuuta 2012

Totuttelua

Kirjoitettu 01.02.2012

Paikalliset on mukavia ja kiinnostuneita, sopivan kohteliaita. Lähes kaikki kysyvät olenko ensimmäistä kertaa Sri Lankalla ja mitä tykkään. Ihan perus juttu tietysti. S:n opettaja pisti pahan, kun tiesi mistä tulen ja kysyi olenko ennen matkannut Aasiassa mihin vastaus oli tietysti että en. Se nauroi lähes paskaisesti ja toivotti onnea, kun joudun totuttelemaan niin erikoiseen ympäristöön. Kiitti vaan. Totta se kyllä on. Menee viikko tai kaksi ennen kuin totun esim. liikenteeseen tai opin siihen että hanavesi on nou nou, paahtavaan lämpötilaan, jatkuvasti pitäisi muistaa puhdistaa käsiä, vasemmalla kädellä ei saa antaa tai ottaa, rahojen arvo, elukoiden äänet... Mutta toistaiseksi olen vielä ihan hukassa ja ihmeissäni kaiken kanssa. Rohkeasti yritän mennä "tulta päin" vaikka hirvittää. Ehdottoman tärkeää itselleni on se, etten tuota F:lle pettymystä. Hän näki kovan vaivan saadakseen minut tänne ja haluan oppia tämän homman täydellisesti! Iso plussa olisi tietysti myös se, että S oppii luottamaan minuun ja viihtyy. Kaikki aikanaan, toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin.

Ihme ja kumma, vatsa on toiminut ilman moitteita. Ehkä syy on siinä, että olen syönyt lähinnä täällä kotona valmistettua ruokaa enkä ravintoloissa. F on hyvin tarkka raaka-aineiden laadusta ja kaikki vihannekset ja kasvikset pestään ennen kuin ne päätyvät jääkaappiin. Olen myös muistanut pitää suun kiinni suihkussa :) Hammaspesulla käytän hanavettä vain hammasharjan kasteluun, suun huuhteluun pullovettä. Otan päivittäin maitohappobakteeria yhden tabletin. Pakkohan sen pöpön on jossain vaiheessa tulla, mutta toistaiseksi hyvin toimii etureppu. Hyttysperkeleet ne huolestuttaa vatsapöpöä enemmän. Luulin, että ne eivät kummoisemmin välitä minun verestä, mutta nyt kun aloin tutkailla käsiäni, niihin on ilmestynyt lukuisia punaisia pisteitä. Kummaa näissä vaan on se ettei ne kutia?!? Täytyy muistaa olla ahkerampi hyttysmyrkyn käyttäjä jatkossa. Hyttysverkon voisi ostaa myös, ainakin sille etelän reissulle.
Nawala road ja vihreä tuktuk


 Likaisuuteen tottuu ehkä vielä joskus, mutta tällä hetkelle ahdistaa hyvin paljon nenään toisinaan leijaileva paskan haju ja likaiset ojat. Missään ei varsinaisesti ympäriinsä loju roskia. Kauppoja kun on kadun varret täynnä vierekkäin ja jokainen lakaisee jatkuvasti omaa edustaansa, niin ei siinä paljon roskat pyöri. Kadun vieressä sen sijaan menee oja/viemäri, missä lojuu kaikenlaista kakkaa ja tienvierusta kävellessä saa olla hyvin tarkka ettei astu sinne. Voi loiri mikä tauti sieltä voisikaan tarttua matkaan! Kuljettajamme mukaan monet polttavat roskiaan, koska roska-auto ei aina tulekaan ja siksi teiden sivuissa on useita pieniä savuavia roskakekoja.

Tästä kyltistä muistan, että minun pitää kääntyä kotitielle.

Kotitie on hyvin kuoppainen. 

Etupiha. Siinä on Kumari ja minun menopeli. 

Talo S:n parvekkeelta altaalle. 

Ovensuussa on tämmöinen säikyttelijä. 

Portaat ovelta yläkertaan. 

Keittiö 

Eteisaulaa 

Minä!

2 kommenttia:

  1. moikka!
    menitkö sä jonku järjestön kautta tonne perheeseen vai mistä sä ton löysit?
    onnea liikenteeseen! mahtaa olla aika samanlaista sekamelskaa kuin intiassa :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Päädyin tänne aupair-world.net sivuston kautta. Siinä ei ollut mitään välikäsiä ja profiilin tekeminen aupairiksi hakevalle on ilmaista.

    VastaaPoista