lauantai 4. helmikuuta 2012

Härski allaspoika ja tutuk

Viimeiset pari päivää täällä on mennyt leppoisasti. Eilen oli kyllä aika jännittävää, kun ajoin ensimmäistä kertaa ihan yksin S:n kouluun ja takaisin. Koulureitti on nyt jo tuttu, joten ainoa huoli oli selvitä itse ajamisesta. Hyvinhän se kuitenkin meni. Aamuisin tie on todella ruuhkainen tullessa takaisin kotiinpäin. Silloin vain nytkytellään metri kerrallaan eteenpäin. Minulle inhokit liikenteessä on mopot ja moottoripyörät. Niitä saa varoa ihan tosissaan. Kumar sanoo "You need to be like an eagle", eli tarkkaan saa katsoa jatkuvasti. Minä yritän olla ennemmin pöllö kuin kotka, niillähän pää pyörii ihan kunnolla :D Paluumatkalla ehtii ihailla puissa roikkuvia hedelmälepakkoja. Hienoja otuksia. Ehkäpä neljä kertaa isompia kotimaisiin nahkasiipiin verrattuna.

Eilen meillä kävi "allaspoika". Kun huomasin, että hän on lopettelemassa, kävin vaihtamassa bikinit ja tulin odottelemaan pyyhkeeseen kääriytyneenä altaaseen pääsyä. Allaspoika yritti kovin hitaasti tehdä lähtöä, että näkisi kun menen altaaseen. Odotin kuitenkin että hän lähti altaalta ensin pois. Sitten kun laskuduin altaaseen huomasin, että hän tuijottaa talon toisella puolella ikkunan takana. Täällä kun on ikkunoita joka suuntaan, pelkkää ikkunaa koko talo. Tämä tyyppi perkele pysähtyi joka ikkunalla kyyläämään. Jostain oppaasta luinkin, että paikalliset kun ei juurikaan paljastele ovat nakut länsimaiset turistit suuri kiinnostuksen kohde. Herra siis halusi vain nähdä tämän upean valkoisen valaan kastautumisen. Härskiä jäädä tuijottamaan silti sanon minä!

Tänään kävin pyörimässä yksin kaupungilla. Tarkoitus oli shopata, mutta kaikki paikat oli kiinni koska tänään on Sri Lankan itsenäisyyspäivä. Maa on ollut nyt 64 vuotta itsenäinen. Menetin tuktuk-neitsyyteni. Nuo kolmipyöräiset menopelit onkin tosi käteviä menopelejä vaikka se meno onkin aika hurjaa autojen seassa. Hintakin on aina sovittavissa. Ensin kysytään kuskilta hintaa ja sitten tehdään oma tarjous. Lisää kaupunkireissusta kunhan saan ladattua kuvia koneelle. Täytyy jakaa teille myös meidän kodinhoitajattareen liittyviä juttuja. Se nainen on kunnon juorukello :D

Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti