maanantai 13. helmikuuta 2012

Colombon yöelämän ensimmäiset oppitunnit

Perjantaina tutustuin uusiin tyyppeihin siellä kivassa Breeze Barissa. Lauantaina heistä yksi, O, lupasi näyttää minulle lisää Colombon yöelämää. Ensin me mentiin syömään illallista Cinnamon Lakeside hotelliin. Oli upea paikka! Meidän ravintolan vieressä oli menossa srilankalaiset häät mitä oli mielenkiintoista seurailla, mutta aika tylsä meininki siellä oli. Hyvin kaukana suomalaisista humppahäistä! Jonkin matkan päässä hotellilta joku ampui ilotulitteita ja ne näkyivät kivasti meillekin. Palvelu ravintolassa oli sietämättömän hidasta, mutta ruoka oli tosi hyvää. Me tilattiin erilaisia thairuokia ja puoliksi maisteltiin kaikenlaista. Jostain syystä O:lla oli käsitys, että pidän tosi paljon katkaravuista ja sehän lappasi niitä mun lautaselle ihan reilusti. Oikeasti en välitä merenelävistä yhtään, paitsi kalasta. Urheasti sain syötyä niitä katkoja kuitenkin, kun pyörittelin niitä ensin curryssa. Ravintolasta mentiin pubeilemaan ja clubeille. Jälleen oli tosi kiva ilta ja opin paljon uusia asioita, kiitos oppaani O:n.


Yöelämässä opittua:

- Tasokkaimmat ja viihtyisimmät ravintolat löytyvät täällä hotellien yhteydestä. Suosikiksi nousi jo Breeze Bar joka löytyy Cinnamon Grand hotellista.

- Clubit/yökerhot ovat pienen pieniä. Aivan käsittämättömiä! Suomalaisessa mittakaavassa nämä ovat pubin kokoisia. Esim. Mikkelissä Vaakunan Fiilisbaari on aika samankokoinen, kuin Colombossa clubit. Clubit ovat sitten usein hyvinkin täynnä. Kukaan ei juurikaan istu vaan ihmiset tanssii ja ne jotka eivät tanssi katselevat seisaaltaan tanssilattialle.

- Prostituutiota! En olisi edes itse varmaan älynnyt koko hommaa ellei O olisi kertonut. Jokaisella clubilla oli maksullisia naisia. Oikeastaan ainoa tapa erottaa ne muista bailaajista on se miten he katselevat ympärilleen. Vähän niinkuin vaanivat saalista :D O varoitti, ettei minun kannata täällä ikinä mennä baareihin, jotka mainostavat karaokea, koska se on selvä merkki seksibisneksestä. Enpä viittinyt kertoa O:lle, että Suomessa karaoke on todella suosittua vaikka kyse onkin ihan oikeasti vain laulamisesta...

- Naisia näkee vähemmän kuin miehiä. Baarissa on helposti jopa viisi miestä yhtä naista kohden.

- Moni baari tarjoaa livemusaa ja esiintyjät on todella hyviä. Ne soittaa paljon länsimäista musiikkia tämän hetken listahiteistä klassikoihin. Bongasin suosikkilaulajani The Mix ravintolasta. Se oli semmoinen noin nelikymppinen vähän tukevahko srilankalainen mies jolla oli pitkät blondiksi värjätyt hiukset. Oli kyllä huvittava näky! Ja tietenkään ei ollut kameraa mukana. Mutta hassusta tyylistä huolimatta tämä mies oli aivan huikea laulaja! Veti mm. Queenin ja Bryan Adamsin musaa oikein taitavasti.

- Ulkomaalaiset ja srilankalaiset eivät juurikaan keskenään hengaile. Länsimaalaiset pysyvät omissa porukoissaan ja paikalliset omissa. O sanoi, että hänellä on joitakin paikallisia kavereita (kuten baarimikkoja), mutta hän ei vietä aikaa heidän kanssaan. O:n mukaan paikalliset ovat epäluotettavia ja yrittävät aina hyötyä länsimaalaisista jotenkin. Hymyilevien kasvojen takana saattaa piillä piiloitettuja tarkoituksia ja katkeruutta. Ehkäpä jotkut srilankalaiset kokevat edelleen tarvetta päästä kostamaan kansansa kokemia vääryyksiä, kuten O epäilee. Tämä oli hieman masentava uutinen minulle, koska toivoin saavani paikallisiakin kavereita. Kieltämättä oli kuitenkin turvallinen olo länsimaisessa seurassa. Tuli semmoinen fiilis, että minun puolia pidetään jos jotain sattuu.

- Ravintoloissa laskuun lisätään 10% palvelulisä, joten tipin jättäminen ei ole pakollista, mutta kaikki taitavat jättää lisäksi myös tippiä.

- Monessa baarissa (ei clubeissa) tilaukset menevät laskulle, joka maksetaan vasta lähtiessä. On siinä baarimikoilla hommaa pysyä laskuissa perässä. Asiakkaat kun vaihtavat välillä istuinpaikkaa jne. Itsekin huomasin, että Breeze Barissa minun laskusta puuttui yksi olut. Eipä haitannut.

- Yöllä keskustan kaduilla on useita kerjäläisiä. Lauantaina nähtiin mm. äitejä istumassa kadulla ja heidän lapset nukkuivat maassa likaisella viltillä. O antoi kaikille aina vähän rahaa. Eihän siinä voinut itsekään olla antamatta vähän rahaa. Varattomien ihmisten auttaminen pitäisi olla valtion murhe, mutten tiedä saavatko he täällä mitään apua.

- Viikonloppuna tapaamani länsimaalaiset vaikuttivat kaikki jo aika kyllästyneiltä Colomboon. Heidän mukaansa kaupunki on loppujen lopuksi aika tylsä eikä tekemistä löydy. Heitä nauratti kun sanoin Sri Lankaa paratiisisaareksi. Monien mielipide oli se, että Sri Lankan muut kohteet kuten etelän rannat ja sisämään Kandy ovat paljon kivempiä kohteita, mutta he ovat jumissa Colombossa työnsä takia.

- Srilankalaisetkin osaa vetää perseet. Naisten vessassa pääsin todistamaan humalaisen tytön norjasessiota...

- Poliisit eivät kanna asetta. Ainoastaan kadun varsilla päivystävät sotilaat ovat aseistettuja. Ei nyt liittynyt yöelämään, mutta oli pakko mainita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti