maanantai 20. helmikuuta 2012

Norsujen orpokoti ja talo Karkissa

Lauantaina lähdimme ajelemaan sisämaahan, ensin Pinnawelaan ja sieltä Kandyyn. Mukaan tuli kolme F:n brittiläistä asiakasta. F ja asiakkaat olivat olleet perjantaiyön juhlimassa ja siispä krapulassa. Jouduimme matkalla tekemään äkkipysähdyksen, kun yhden briteistä piti päästä ojanpenkalle huutamaan norjaa. Minulla katkesin siinä hötäkässä kynsi, koska mies istui tila-automme takapenkillä ja minä edessä, ja sitten kun tuli kiire päästä ulos, minun piti tarttua vauhdilla kahvaan jolla penkin saa ylös. Sinne meni hienot pitkät kynnet.


Pinnawela on tunnettu norsujen orpokodista. Norsupuistossa elää noin seitsämänkymmentä fanttia ja se onkin maailman suurin norsupuisto. Puistoon tuodaan norsuja jotka ovat menettäneet emonsa, jotka ovat loukkaantuneita tai päätyneet asumaan liian lähellä ihmisasutusta. Yksi norsu oli kovin surullinen näky. Sillä oli vain kolme jalkaa, koska se oli astunut maamiinaan. Silti se reippaasti kulki muun lauman mukana. Norsu on Sri Lankassa rauhoitettu eläin, mutta silti jotkut kauheat ihmiset vahingoittavat niitä tarkoituksella. Yksi julma tapa on laittaa viidakkoon lankkuja, joissa on pystyssä nauloja. Norsut astuvat pehmeillä jaloillaan nauloihin ja saavat jalkaansa tuskallisen ja hitaasti tappavan tulehduksen. Elleivät sitten ehdi päästä orpokodin hoitoon.

Norsujen ja ihmisten välillä ei ollut aitoja. 


Pinnawelan orpokodillakin on ongelmansa. Eläinten kohtelu ei vielä ole kehittynyt sille tasolle kuin sen toivoisi. Eläinten annetaan myös lisääntyä puistossa, mikä alkaa näkyä tilojen ahtautena. Tarkoitus on ollut vapauttaa kuntoutuneita norsuja takaisin luontoon, mutta siinä ei olla vielä onnistuttu, koska eläimet ovat niin tottuneita ihmisiin. Ne hakeutuvat ihmisten asuttamille alueille helpon ruuan toivossa.


Norsuja pääsi silittelemään ja niiden kanssa sai ottaa kuvia pientä maksua vastaan. Vieressä seisoi aina mahut, norsupaimen.

Mukavia otuksia olivat <3

S

Tämä uros oli sokea.

Puistosta norsut viedään kahdesti päivässä uimaan joenrantaan. Rannassa on pari ravintolaa joiden terasseilta voi ihailla jättiläisten kylpyhetkeä.Pinnawelasta jatkoimme matkaa Kandyyn. Makein kaupungin nimi ikinä! Kandy on yksi Sri Lankan vanhimpia kaupunkeja ja siellä sijaitsee myös buddhatemppeli missä legendan mukaan säilytetään Buddhan hammasta. Kandyssä maisemat ovat upeat. Ympärillä kumpuilee korkeita pyöreitä kukkuloita ja kaikki näyttää paljon vihreämmältä ja puhtaammalta kuin Colombossa.


Kandyssä menimme F:n isän talolle. Tai paremminkin villaan. Täytyy sanoa, että en ole ikinä majoittunut niin upeassa kodissa. Nyt minulla on aika hyvä aavistus siitä miten leffastarat elelevät :D Talo on kolmessa kerroksessa. Makuuhuoneita on ehkäpä viisi. Yksi huone oli tehty elokuvateatteriksi, oli baari, iso uima-allas, ammattitason keittiö, kirjasto, biljardipöytä, spa-osasto höyrysaunan ja poreammeen kera, neljä bungalowia vieraskäyttöön....


Uima-altaalta oli näkymä alas laaksoon.

Kekkonen minun huoneen seinällä.Polskis, SanSan altaan reunalla. Olin taas liikaa auringossa ja tällä kertaa paloi rinnus ja nenä.

Jättiläiskissa. Olisi pitänyt ottaa kuva siitä jonkun ihmisen kanssa, että kävisi ilmi miten suuri se onkaan. Koiran kokoinen jässikkä!Kittens!

Kävin brittien kanssa kävelyllä viereiselle golfclubille. Otettiin oluet ja katseltiin eläkeläisten puttailua. Ne oli innoissaan ja minä olin nukahtaa tylsyydestä.

Sri Lankan olut on kelpotavaraa.Lauantain illallisella syötiin erilaisia srilankalaisia curreja. Brittejä hikoilutti, mutta minulle maistui hyvin. F:n isä oli oikein hyvä isäntä ja huolehti siitä ettei tyhjiä laseja ollut kenenkään edessä. Britit tykkäsivät juoda gin&tonicin kurkkuviipaleen kera ja se oli muuten yllättävän hyvä yhdistelmä minunkin mielestä. Seura oli oikein mukavaa vaikka aika ulkopuolinen siinä olinkin. Mitäpä sanottavaa minulla on kun tyypit puhuvat Maserateistaan ja vastaavista. "Hei, minulla oli ennen Fiat Punto?!!"
Sunnuntaina F jäi vielä kestitsemään asiakkaita Kandyyn, kun taas minut ja S:n kuljettaja ajoi illalla takaisin Colomboon.


Talon koira oli hyvin retardin näköinen törröttävien alahampaidensa kanssa. 
Tämä kiltti tyttö oli sekarotuinen ripauksella boxeria. 

Sellainen överiluksus viikonloppu. Ensi kertaan, hei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti