torstai 3. toukokuuta 2012

Shaggy ja muita ihmetyksiä

Viikkoon en ole tänne "joutanut" kirjoittelemaan, mutta nyt vihdoin vähän päivitystä tapahtuneista...

Viimeksi voivottelin kadonnutta Tiger-kissaamme. Onni ja ilo, herra päätti palata kotiin! Taisi olla tyttöjä riiailemassa. Sen verran oli katti väsynyt ja nälkäinen :D

Meidän puutarhassa vipelsi lauantaina tämmöinen lisko. Oli sen verran nopea, etten ehtinyt parempaa kuvaa saamaan.Viime lauantaina oli kovasti odotettu Shaggyn konsertti. Menin paikalle vähän liian aikaisin. Olin siellä jo viiden jälkeen, kun Shaggy aloitti joskus puoli kahdeksan aikaan. Olipa orpoa pyöriä siellä aluksi yksinään. Paikallahan ei näkynyt muita valkolaisia sitten lainkaan ja yksinään hortoileva valkoinen tyttö herätti vähän liikaa mielenkiintoa. Onnekseni sitten bongasin brittipariskunnan kaverinsa kanssa. Olivat muuten eläkeläisiä :D Että tosi hc-porukkaan löysin itseni! He olivat tosi rentoja ihmisiä ja pitivät minulle mielellään seuraa. Oluttakin tarjosivat saman tien!

Tapahtuma-alue oli jaettu kolmeen eri alueeseen. Platinum-lipulla oli oikeutettu katsomoihin joissa oli penkkejä, gold-lipulla pääsi kentälle lavan eteen. Silverillä kentän takaosaan. Minulla oli golden ticket, mutta hengailin suuremmaksi osaa kentän perällä niiden eläkeläisten kanssa...

Kentän ympärillä oli kaikenlaista markkina-ja ruokakojua. Yhdestä kojusta ostin maailman herkullisimman kanahodarin. Siinä oli yksinkertaisuudessaan paahdetun leivän välissä mausteisia kanapaloja ja sipulia. Nam!

Ennen Shaggya lavalla esiintyi paikallisia nimiä ja olivat tosi hyviä. Jonkin sortin dj oli paikalla myös, mutta se oli ihan hanurista. Se vaihtoi biisiä jatkuvasti. Juuri kun ehdit innostua, että hei tää on hyvä biisi, dj vaihtaa seuraavaan. Ärrrsyttävää!

Kentällä oli myös neljä "jättiscreeniksi" mainostettua näyttöä. Näille nauraa taulutelkkaritkin, mutta yritys hyvä :D

Shaggy oli kyllä aika äijä!! Heitti kovin roisia läppää. Paikalla oli srilankalaiseen tapaan paljon poliiseja ja vartijoita. Siinä oli jotain huvittavaa, kun Shaggy huutelee lavalta "Sri Lanka, your weed rocks!" ja vieressä on rivi poliiseja :D Srilankalaiset ovat suhteellisen pidättyväisiä, mutta täällä yleisö juhli ihan hiki otsalla. Itseen ei ihan tuo Shaggyn tuotanto uppoa muutoin kuin nostalgiamielessä. Kivaa oli silti. Ja jollain srilankalaisella pojalla on tosi hirveitä kuvia musta... Jammailin siinä mun uusien eläkeläiskavereiden kanssa, toisessa kädessä kanahodari ja toisessa olutmuki. Saatoin vähän lauleskellakin... ja sitten huomaan että etuvasemmalla joku kundi ottaa kuvia tästä tyylikkäästä kokonaisuudesta :O Kiitti vaan!


Mun kuvat yllättäen on yhtä suttua. Otin vähän videotakin, mutta ne pätkät on yhtä tasokkaita. Lainatkaamme siis YouTubesta matskua...

Meidän talon katolla on linnunpesä. Päivittäin käydään kurkkaamassa, joko on vauvoja. 


Maanantaina kävin kuuntelemassa metallia!!! Olettaisin, että sen tyylisuunnan musiikkia ei ole kovin usein Colombossa tarjolla. Pakko oli siis mennä. Bändi oli nimeltään Nothnegal. Erikoista se, että bändi tulee Malediiveilta (ei ihan ensimmäisenä ajattelelisi sieltä löytyvän raskasta musiikkia) ja heidän kosketinsoittaja on suomalainen. Yksinäni rohkaistuin sitten keikalle menemään ja sehän oli... tapaus. Ensinnäkin bändi soitti clubilla missä normaalisti raikaa tanssimusiikki. Paikalla ei ollut paljoa ihmisiä. Olin ainut valkoihoinen koko paikassa ja tyttönä edustin pientä vähemmistöä myös. Ilokseni huomasin, että sentään joillain hemmoilla oli bändipaitoja päällä, muuten kun kaikki miehet pukeutuvat lähinnä kauluspaitoihin. Bändin alkaessa soittaa, oli pettymys huomata ettei se suomalainen kiippareiden soittaja ollut edes paikalla. Paikan äänentoisto ei sopinut sitten yhtään soitantaan. Tai sitten soundchekit oli tehty ihan vasemmalla kädellä. Ja volat oli ihan kaakossa, törkeän kovalla! Bändi oli ihan ok, mutta aika huvittava näky. He kuitenkin joutuivat soittamaan tanssilattialla discopallon ja värikkäiden strobojen välkkeessä. Kuuntelin ekat biisit melko edessä yleisöä. Paikallinen yleisö oli hyvin pidättyväinen, vaikka selvästi diggailivat bändiä. Kukaan ei heilunut, hyppinyt tai huutanut. Korkentaan hillitysti nyökyttelivät päätään musiikin tahtiin. Pakenin baaritiskille juomaan viskiä. Enkä edes pidä viskistä, mutta tilanne vaati jotain olutta vahvempaa. Baarissa tapasin srilankalaisen rokkimamman. Tämä noin nelikymppinen nainen oli tullut keikalle poikansa kanssa. Höpöteltiin suosikkimetallibändeistämme ja kaikenlaista noin muutenkin. Hassua.


Tiistai oli vapaapäivä. En keksinyt parempaa tekemistä, joten lähdin ajelulle kaupunkiin. Kiertelin Colombo Fortissa, Slave Islandilla ja missä lie. Tarkoitus oli lounastaa jossain kivassa paikassa, mutta pyhäpäivän ansiosta lähes kaikki paikat oli kiinni. Hain sitten lounaani Coffee Beanista kotimatkan varrelta. Heidän Chicken Tandoori-leipä on jumalainen!

World Trade Center

Toukokuun 1. näkyi Colombossa valtavina ihmismassoina. Kaikenlaista tapahtumaa tuntui olevan joka nurkalla. Illalla kaupungin halki kulki myös äänekäs kulkue. Ihmiset olivat pukeutuneet sinisiin ja kantoivat presidentin kuvalla varustettuja kylttejä ja banderolleja "Peoples leader"-tekstillä varustettuna. Eikä muuten ollut tietoa vappuhilpeydestä, ihmiset näyttivät ennemminkin vähän vihaisilta.

Gold Face

Coffee Beanista tarttui mukaan myös suklaaleivos. Ja voi itku se oli pahan makuinen. Mikä vääryys!

 Kotona nautiskelin auringonpaisteesta katolla. Taivaalla liiteli lintuja ja yksi lintu oli vieressä hautomassa pesänsä munia :D Tuli vähän väriä pintaan ja hyvä mieli. Illalla kävin illallisella perheen kanssa Hiltonin Ill Pontessa. Oli varsin keskinkertainen ateria, mutta tulipahan käytyä. Illalla menin Breeze baariin moikkaamaan O:ta. Ei olla pitkään aikaan ehditty vaihtaa kuulumisia. Baarissa oli myös vanha hollantilaisherra kenestä olen tänne aiemminkin kirjoittanut. Hän kyseli heti pomoni kuulumisia ja että vieläkö hän on vapailla markkinoilla. Reppana :D Tutustuin kahteen venäläistyttöön, jotka työskentelevät täällä matkailualalla ja vaihdettiin numeroita. Varmaan joku viikonloppu lähdetään yhdessä viihteelle.Keskiviikossa ei ollut mitään ihmeellistä, normipäivä. Eilen toimittelin F:n asioita. F ja S pitävät Kandyssa Vesak-juhlat ( Poya, täysikuu) ja minun piti käydä ostamassa valtavat määrät vihanneksia ja hedelmiä juhlia varten. Vesakin vieton perinteisiin kuuluu värikkäät lamput ja lyhdyt. Kävin ostamassa 15 kappaletta lyhtyjen kehikoita, että lapset pääsevät Kandyssa askartelemaan.


Muut menevät siis Kandyyn Vesakin viettoon, mutta tämä likka karkaakin etelään jonnekin rantsuun. Tuttuun tapaan, en ole tehnyt mitään varauksia tai suunnitelmaa, mihin menen. Kunhan menen. Ihana päästä pois Colombosta hetkeksi itsekseen, latailla vähän akkuja. Pakkaan autoon paljon musiikkia, herkkuja ja alkoholia, niin enköhän minä taas yhden täydenkuun vieton selviä :)


Äsken pesin auton ja nyt pitäisi aloittaa tuo pakkaamisurakka, niin pääsee joskus lähtemäänkin. Hyvää viikonloppua ja muistakaahan katsella suurena möllöttävää kuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti