tiistai 22. toukokuuta 2012

Pullopostia, bileitä, Panadolia!

Nyt tulee kuulumiset napakasti. Tuli nimittäin flunssa kylään ja voimat on ihan olemattomat...


Viime perjantaina Kumari puki minut sariinsa:

Jos tuota osaisi oikealla arvokkuudella kantaa, olisi se todella nätti juhlavaate. 
Paremmalta se kuitenkin näyttää näiden paikallisten päällä.


Perjantai-iltana ajelin Negomboon, suosittuun rantakohteeseen. Lähtö sinne tuli lyhyellä varoitusajalla, mutta onneksi se on lähellä, vain tunnin ajomatkan päässä. Negomboon lähti myös muita Colombon tuttuja ja he kutsuivat minut mukaan.

 Yövyin Golden Star hotellissa. Todella kiva, siisti paikka. Allasalue oli viihtyisä ja
 baarista sai kylmää olutta :) Ensimmäinen asia jonka näin, kun avasin huoneeni oven, oli torakka. Torakka joutui hyvin pian kohtaamaan minun kengänpohjan... Muutoin huone oli todella kiva ja puhdas. Siellä oli jopa telkkari ja parvekkeelta näkymät sekä merelle, että altaalle.


Mentiin porukalla Rodeo pubiin illastamaan ja juopottelemaan. Se on Negombon suosituin paikka. Minusta Rodeo oli aika rähjäinen, mutta ehkäpä se oli juurikin osa paikan viehätystä. Palvelu oli nopeaa, ruoka hyvää, paikan omistaja oli aivan mahtava tyyppi, dj soitti mitä pyysimme ja kaikilla oli todella kivaa siellä. Juhlinnat jatkuivat pitkälle aamuyöhön kunnes oli pakko luovuttaa ja körötellä tuktukin kyydissä hotellille nukkumaan.
Seuraavana päivänä heräsin harvinaisen minimaalisella krapulalla. Siitäkin huolimatta, että minut oli yllytetty edellisenä yönä juomaan tequilaa, hyi hyi yök. Aurinkolasit naamanpeitoksi ja uima-altaalle naaatiskelemaan. Päivä oli melko pilvinen, mutta kyllä se sen verran paistoi, että sai väriä pintaan ja hien virtaamaan. Altaalla hengaili myös joukko intialaisia miehiä, jotka päättivät uida sitten alusvaatteissaan. Saatoin huomauttaa henkilökunnalla herrojen tsimmareiden puutteesta...


Lauantai oli suosittu päivä mennä naimisiin ja bongasin rannalta ainakin kolme hääparia ja hotellin sisällä pari myös. Rantsussa oli myös köydenvetokilpailu, mikä oli ilmeisesti osa hääjuhlaa.


Negombon ranta ei ole houkutteleva uimiselle. Rannalla oli paljon roskaa ja ilmeisesti merivirtaukset on kovat, kun edes opaskirjani ei suosittele veteen menoa. Jonkin verran siellä silti ihmisiä aalloissa hyppi. Mm. pari arabia täysin alasti mikä on ehdoton nou nou täällä. Heidän onnekseen ei ollut poliisisedät näkemässä.Negombon roskarannalta bongasin aarteen; pullopostia!! Nyt vaan pitäisi löytää joku joka osaisi kääntää viestin sisällön minulle. Sinhalaa se ei ainakaan ole, mutta jotain vieraita harakanvarpaita kuitenkin... Jos joku teistä osaa arvuutella mistä kielestä voisi olla kyse, saa kertoa.


Viestin materiaali on tuommoista ohutta materiaalia. Paikallinen tuttavani osasi kertoa, että samanlaista käyttävät munkit temppeleissä rukousten kirjoittamiseen. Ehkä löytämäni viesi on rukous myös? En malta odottaa, että saan selville viestin tarkoituksen!


Lauantaina palasin illalla takaisin Colomboon ja lähdin taas samantien ulos tapaamaan B:tä, venäläistä kaveriani Breeze baariin. Seuraan liittyi myös muita tyyppejä ja illasta muodostuikin oikea pitkän kaavan bileilta. Kylläpä sunnuntaina nukutti :) Mutta hei, viimeiset viikonloput Sri Lankassa! Kyllä näistä pitää nauttia nyt kun vielä voi!
Minun alkuviikko täällä on nyt siis mennyt sairastaessa. Syytän ennenkaikkea ilmastointia, mutta ehkäpä tuo bileviikonloppukin vaikutti asiaan. Täällä on myös jonkinlainen flunssa-aalto menossa, koska moni muukin potee samanlaisia oireita tällä hetkellä. Kuumeilua, nuhaa, kurkkukipua, lihaskipuja... jee jee! Onneksi pakkasin Suomesta flunssalääkkeitä mukaan. Täälläkin on kaikenlaista lääkettä saatavilla, jos olo oikein tukalaksi käy. Eikä muuten reseptiä tarvitse... Mennään nyt alkuunsa Panadolin voimalla vaan, jos se auttaisi.Pomo puheli, että ensiviikon viikonloppuna voisi lähteä Trincomaleen itärannikolle. 
Olen kuullut, että se on todella upea paikka ja rannat varsinkin. Ehdottomasti ängen mukaan jos he sinne matkaavat. Minä kun luulin, etten enää pääse reissaamaan täällä yhtään ennen kotiin paluuta... ja nyt olisi mahdollisuus päästä vielä kerran itään. Hunajaa, hunajaa!! Jos pääsen Trincomaleen, taidan laittaa pullopostia matkaan myös. Minusta oli niin kiva löytää viesti rannalta, että ehkä joku muu jossain ilahtuisi yhtäpaljon minun viestistä. Laittaisin siihen ehkä yhteystiedot mukaan, koska olisihan se kiva tietää kuka pullon on löytänyt ja mistä.1 kommentti:

  1. Oo, kerro sit heti, kun saat viestin sisällön selville!

    VastaaPoista