keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Enää kolme kokonaista päivää jäljellä!

Voi miten nopeasti aika täällä kiitää. Kohta olen kotimatkalla! Matkanteko ei niin huvita, mutta malttamattomana odotan Suomeen palaamista ja Mikkelin tuttujen maisemien näkemistä. Kaverit, rakkaat, tutut ja tuntemattomat; mää tulen kotiin!


Sitä ennen ehtii vielä parit stoorit Sri Lankasta jakaa. (Tämän postauksen kaikki kuvat ovat helmikuulta.)


- Tänään pomo antoi minulle tehtäväksi napata kiinni kulkukissa, joka on majoittunut taloomme. Käski hoitaa sen eläinlääkärille lopetettavaksi, tai minne vaan kunhan ei palaa taloon enää. Helpommin sanottu kuin tehty. Ensinnäkin se kissa pelkää ihmisiä ja sen lähelle on hyvin vaikea päästä. Se on myöskin paksuna ja jos me ei saada sitä kiinni, se luultavasti pyöräyttää ne pennut tänne. Täällä talossa asustavat omat kissat, Spot ja Tiger, eivät helpota tehtävää. Yritin virittää ansan laittamalla ruokaa kuljetuskoppaan ja odotella, että kissa menisi sinne. Noh, meidän omat kissat meni ahmimaan ne ruuat tietysti... Jotenkin tästä mirristä pitäisi nyt ennen lähtöä kuitenkin päästä eroon. En haluaisi sitä hengiltä päästää. Reppanastahan on tulossa äiti.
- Viime viikonloppuna pidin pienet kemut kavereilleni, kun pomo lähti poikansa kanssa rantsulomalle. Tehtiin valtavat määrät ruokaa. Kaikki toi juomia... Sitten vaan popitettiin musiikkia täysillä ja löhöttiin terassin sohvilla ja uima-altaassa. Oli aivan mahdottoman mukava ilta. Vaikka ne ei vielä jäähyväiset kavereille olleetkaan, tuntui siltä että tämä illanvietto oli juuri oikea tapa kiittää näitä ihmisiä siitä, että ovat olleet niin hyviä minulle.
Tunnen olevani aika onnekas kaikista niistä hyvistä tyypeistä joita olen täällä tavannut. Vaikka varsinaisen "kaveripiirin" muodostaminen täällä kesti valitettavan pitkään, nyt kun sellainen on syntynyt olen hyvin iloinen. Valkoihoisena ulkomaalaisena täällä on jatkuva riski tulla hyväksikäytetyksi, huijatuksi... Niitä ei niin ihania-tyyppejä on tullut vastaan myös. Minulle on varsinkin tuottanut ongelmaa, kun olen tottunut ajattelemaan, että kaikki ihmiset ovat kilttejä ja hyviä. Juttelen mielelläni kaikille ihmisille ja yritän olla kiltti. Ja sitten kun huomaat, että joku jonka olet ajatellut olevan mukava tyyppi yrittääkin käyttää sinua hyväkseen. Murrrr!!
Onneksi minä olen onnistunut löytämään luottamuksen arvoisia ystäviä niin srilankalaisista, kuin ulkomaalaisistakin täällä. Sellaisia ystäviä joille voin kertoa, kun työt vituttaa. Ystäviä jotka lähtevät tuopille ja tanssimaan. Ystäviä jotka tulevat varoittamaan, kun erehdyn vääränlaisen seuran juttusille. Ystäviä jotka huolehtivat silloinkin, kun ei ole huolia. Mikäpä lämmittäisi mieltä enemmän?!
- Kaverit ovat yrittäneet taivutella minua, että siirtäisin lentoani edes viikolla ja jäisin vielä tänne lomailemaan. Nauttimaan vapaasta ajasta. He kovasti ehdottelevat minulle myös erilaisia työskentelymahdollisuuksia, ettei minun tarvitsisi lähteä ollenkaan :D Herttaisia! Kyllä se nyt vaan kuitenkin on minun aikani palata pohjolaan. Jos ei lähde elämä luonnistumaan Suomessa, harkitaan sitä Sri Lankaan paluuta sitten. Muutama rakas ihminen Suomessa saattaisi vähän ärähtää, jos nyt ilmoittaisin "Hei, emmää tuukkaan vielä takasin.".- Srilankalaisten suosikkisanoja:

Superb! - Ihan sama mikä on siistiä ja ihanaa; sano: SUPERB!

Babe, darling ja honey - Vaikka olisit vasta tavannut ihmisen, vaikka olisi samaa sukupuolta... ihmiset
                                      kutsuvat toisiaan hellittelynimillä :D Toisinaan aika kiusallista.

lol, lmao - Näitä viljellään raivostuttavan paljon, kuten myös muita hölmöjä lyhenteitä
                 (kuten sanasta mate- m8), on vissiin tosi coolia.

Hari - Ok. Ja seitä saa toistella ihan reilusti että menee viesti perille. "Hari, hari, hari, hari!!!"

Machan - Joka paikassa ja kenelle vain, tarkoittaa kaveria. Jos huutaa "Hey machan!" se on kuin vastine
                 englanninkielen "Hey dude!" kutsulle.

Ayo! - (en ole ihan varma kirjoitusasusta) on sana jota viljellään joka väliin myös.
            Tarkoituksia muunmuassa : voi hitto, ei voi olla totta. Sopii hyvin yhteen machanin kanssa: "Ayo  
            machan!" Huudan sitä jatkuvasti ratin takaa, kun ihmiset törttöilee liikenteessä. 'Ayo' voi olla
            negatiivinen, positiivinen, kysyvä... riippuen missä tilanteessa sitä käytetään ja miten se lausutaan.

Suosikkisanonta:

What to do?!


**************************************************Tänään pääsen illastamaan erittäin hienoon ravintolaan! Luvassa jäähyväisillallinen F:n ja pojan kanssa. Haikea tunnelma jo nyt. Kaikesta hampaiden kiristelystä ja totutteluvaikeuksista huolimatta, minä olen kasvanut pitämään näistä ihmisistä. S:ää ja hänen vilkkaita juttujaan minun tulee vielä ikävä. F:n kanssa emme jaa samanlaista maailmankatsomusta, mutta arvostan häntä suuresti ja olen ikuisesti kiitollinen näistä kokemuksista mitä tämän työn kautta (eli hänen ansiostaan) olen täällä saanut elää.

Illallisen jälkeen lisää haikeutta ja toivottavasti myös hauskuutta, kun menen viimeistä kertaa pubivisaan kavereiden kanssa. Visan vetäjä sanoi järjestävänsä jotain minulle lähdön kunniaksi... jännityksellä odotan mitä se mahtaa tarkoittaa :D Ilmainen olut? Kokonainen kierros Suomi-kysymyksiä?Kaikkea hyvää teille tyypit! Lupaan vielä parit kirjoitukset heittää pakkailun lomassa tänne :)

2 kommenttia:

  1. Valehtelematta heti tämän julkaisun jälkeen minulle soitti srilankalainen kaveri. Valitteli kamalaa krapulaa ja sitä ettei selvinnyt töihin... Minun kommentti asiaan oli: "Ayo machan!!" ja hänen vastaus siihen oli "What to do!?".
    :D

    VastaaPoista
  2. Täällä ainakin jo odotellaan San Sania kotiin. Mukava olisi törmätä pitkästä aikaa. Meitsikin on nyt kesä-mäviläinen :o No mutta jos ei Mlissä törmätä niin tuut sitten meidän möksälle saunomaan :)

    VastaaPoista