keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Lomaperhosia

Viikonloppua kohti taas mennään!

Tiistai ja S:n tennistunti. S:n opettaja on kuin Bill Cosby!

Galle Road
Galle Face Hotel
Galle Road


Taj Samudra hotelli


Colombo Swimming Club

Illallinen katolla. Colombo Courtyard.


Eilen keskiviikkona S:n koululla juhlittiin tamilien ja sinhalien uuttavuotta. Virallisesti uudenvuoden juhla tapahtuu 12. ja 13. päivä. Lapset esittivät luokittain erilaisia tansseja ja juhlintaan liittyviä perinteitä. Tilaisuutta varten lapsien oli pukeuduttava perinteen mukaisesti sariin tai saronkiin. Meillä olikin urakkaa aamulla saada saronki pysymään S:n päällä kun se on niin tikkulaiha. Tiukasti vaan vyöllä kiinni! Koko esityksen ajan jännitin putoaako se. Päällä pysyi!


Tänään on viimeinen koulupäivä ja ensi viikko lomaa. S ja F lentävät huomenna Eurooppaan, joten alkaa loma minullekin. Huomenna on Poya eli täydenkuun juhla. Ei ehkä kuulosta juhlapäivältä länsimaisesta näkövinkkelistä, koska tuolloin missään ei myydä alkoholia tai lihaa. Pieniä poikkeuksia viinasten kanssa saatetaan tehdä turistien kohdalla ja tarjoillaan esim. olut teepannussa, jottei se herätä pahennusta muissa :D Poyan aikaan valtaosa kaupoista on kiinni ja ne jotka ovat auki, ovat piilottaneet alkoholit ja lihat valikoimasta. Samat rajoitukset koskevat uudenvuoden juhlintaa 12. ja 13. päivä. Srilankalaiset tykkäävät lomailla ja laiskotella, joten moni aloittaa uudenvuoden "juhlinnan" jo perjantain Poyasta. Ensi viikolla on varauduttava siis siihen, ettei kaikki paikat olekaan auki vaikka pitäisi vielä olla ihan normi päivä, koska työntekijät ovat jo karanneet kotikyliinsä lomailemaan. Vähän huolettaa, mikä on tilanne majoitusten suhteen. Kieltäydyn silti tekemästä ennakkovarauksia, koska en halua tehdä tarkkaa suunnitelmaa matkareitistäni. Kunhan ajelen vaan ja pysähdyn kun siltä tuntuu!

Täytyykin muuten heti lisätä pakkauslistaan kylmälaukku (jonka sisälle pääsee pullo punaviiniä, pari olutta ja ehkäpä pullo arrackia) ja tyyny (siltä varalta, että majapaikkaa ei löydy ja pääsen testaamaan Suzukin nukkumisominaisuuksia).


Yritin houkutella O:ta reissukaveriksi, mutta raukka joutuu tekemään töitä. Yksin matkaan siis. Ellei matkanvarrelta löydy joku reissaaja seuraksi... Harkitsin Mirissaan palaamista. Thushara varmasti tarjoaisi edullisen yöpymisen majatalossa jos kysyisin. Se olisi kuitenkin liian turvallinen ratkaisu. Taidan ennemmin lähteä kohti tuntematonta pohjoista ja katsoa mitä siellä tulee vastaan. Vatsassa on perhosia, aivan kuten edellistä lomaa aloittaessa. On mahtavaa lähteä tutkimaan uusia paikkoja ja olla omillaan. Saan päättää ihan itse missä pysähdyn, monelta syön, kenen kanssa juttelen ja paljonko nukun. Toisaalta mukana ei ole ketään kenen kanssa jakaa kokemus, nauraa sattumuksille ja kehen turvautua tiukan paikan tullen. Puolensa molemmissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti