perjantai 30. maaliskuuta 2012

Hula-hulaa dengueta odotellessa


Tervehdys perjantain iltapäivästä! Talo on tyhjä, vieressäni lasi rommikolaa (tummalla rommilla tietysti) ja minulla levoton olo. En tiedä lähtisinkö tänään ulos vai en. To stay or to go?

Päivä on ollut samanlainen kuin edeltäneet. Aamulla S kouluun, pienet unet sen jälkeen. Sitten katselin vähän telkkaria, kuntoilin... löhösin uima-altaassa ja otin aurinkoa. Söin lounaaksi edellisen illan tähteitä. Arkea, arkea vaan. Ilta on siitä poikkeuksellinen, ettei S:ää tarvinnut hakea koulusta, koska hän meni sieltä suoraan kaverin luokse yökylään. Tänä iltana F:kin saa siis vapaasti vaan olla ja levätä raskaan työviikon jälkeen. F palasi eilen Kandysta ja oli totaalisen väsynyt. Hänen työnsä vaikuttaa todella kivalta ja menevältä, mutta vaatii veronsa. Hänen vastuullaan on yrityksen asiakassuhteet. Viimepäivät hän on kestinnyt aussiasiakkaita, mikä on tarkoittanut pitkiä päiviä ihmisten miellyttämistä ja runsasta alkoholin kulutusta. F sanoikin eilen, että hitto perjantaina hän linnoittautuu yksin kotiin eikä ota pisaraakaan viinaksia. Ehkä olisi siis parempi, että minä katoaisin illaksi kaupunkiin, jotta hän saa olla ihan rauhassa.


Kuntoilupiste.
Yritän pyhittää kuntoilulle ainakin neljä hetkeä viikosta. Pidän reenit lyhyenä, 20-30 minuutin settinä, koska (olen laiska) mielenkiinto ei vaan riitä pidempään rehkimiseen. Kyllästyn nopeasti, mutta puolituntinen menee vielä hyvällä energialla ja ehtii saada kunnon hien pintaan. Crosstrainerilla hölkkäilen menemään 10-20 minsaa ja hulaa pyörittelen 5-10 minsaa. Tuo Powerhoop-hula on kyllä aikamoinen vekotin. Lasten hulaan verrattuna sillä on huomattavasti enemmän painoa ja tehoa. Vanteen sisäkaaressa on muhkuroita jotka kirjaimellisesti hakkaavat jenkkakahvoja matalaksi. Todistusaineistona harjoittelusta omat lantiomöykyt on mustelmilla. Sen verran kovasti se möyhentää, kun kunnolla pyörittää. Hula ei kuitenkaan ole mikään laihdutuslaite vaan keskivartalon lihaksia tehokkaasti aktivoiva väline. Senttien katoaminen vyötäröltä kuitenkin mahdollinen sivuvaikutus ;) Urheilun jälkeen hyppään yleensä altaaseen rentoutumaan ja venyttelemään. Vesijoogaa :D


Rambutan-hedelmä.
Meillä syödään aamiaisella aina hedelmiä. Pomo tykkää tropiikin hedelmistä ja parhaimmat löytyy Colombon keskustasta ruokatorilta. Minä harvemmin vaivaudun sinne asti, joten ostan mitä marketista löytyy. Mangot on herkullisia, samoin ananakset ja mangosteenit (onko tällä suomalainen nimi?). Yksi päivä roudasin kaupasta vain banaaneja, appelsiineja ja viinirypäleitä. F nauroi, että olipas eurooppalaiset valinnat minulla... jep. 


Meikäläisen taiteilema avaruusaiheinen paita!
Torstaina olin S:n koululla katsomassa lasten esityksiä erilaisista seikkailijoista ja tutkijoista. Olivat kyllä ylisöpöjä. Täällä lapsia ei laiteta perinteisesti luokan eteen tärisemään esityksensä kanssa, vaan he istuvat omien pöytien ääressä ympäri luokkaa ja vanhemmat kiertävät jokaisen lapsen luona kuulemassa esitelmän. Esitelmän jälkeen lapselle voi tehdä kysymyksiä aiheesta. Sitten lapsen arviontilomakkeeseen täytetään arvio/palaute siitä miten kuulija koki lapsen onnistuneen aiheensa esittämisessä. S:n aihe oli Neil Armstrong ja muilla lapsilla oli saman tapaisia tutkijoita ja seikkailijoita. Lasten piti eläytyä henkilönsä rooliin. S:n esitelmän lisäksi istuin kuuntelemaan neljän muun lapsen esityksen. S:n luokkalaiset ovat kyllä ylisöpöjä. Kaikkien taustat eri kansallisuuksia ja kaikki puhuvat upeasti englantia. 


Nyt ahdistelee sen verran, että pitänee kaataa uusi rommikola lasiin. Kuulin juuri (kiitos tiedosta Saimi), että vakuutusyhtiöni veloittaa tililtäni pian megasumman rahaa. Kalliiksi tulee itsensä vakuuttaminen! Ja ihmisten peloilla pelaaminen on hemmetin hyvä bisnes! Olisikohan liian myöhäistä itsekin siirtyä vielä vakuutusalalle? Isi, jos luet tätä: pliis, laita rahhoo jooko!? Ja äiti: muista lotota! Tai nosta ainakin panosta Kenossa :)  Koska vakuutusyhtiölle menee niin mukavasti rahaa, olisi varmaan hankittava vakuutukselle oikeaa käyttöä ja sairastaa vaikka se dengue. Siinäpä vasta olisi ultimate Sri Lanka experience.

Randomisti kuulumisia oli siinä sitten. Hyvää viikonlopun aloitusta teille! Tämä tyttö lorauttaa taas pikkiriikkisen rommia lasiin...

2 kommenttia:

  1. Mä haluan kanssa tollasen hulajutun! Pitää heti selvittää, mistä noita voi ostaa... :)

    Koita nyt selvitä ilman sitä dengueta, ei ole kiva tauti...

    Sääraportti: kello on 10,00 aamulla, aurinko paistaa, lämmintä pari astetta, tuulee. Loistava ulkoilusää, mutta meikäläinen lähtee töihin... jee...

    VastaaPoista
  2. Hula on kivointa liikuntaa pitkään aikaan MUTTA mustelmat kyljessä tällä hetkellä on jotain järkyttävää! Ihan kuin olisi pahoinpitelyn uhriksi joutunut :D Laitan kuvan todistusaineistoksi!

    VastaaPoista