torstai 15. maaliskuuta 2012

Welcome to the jungle?

Au pair-kirjoittajanne Sri Lankasta tässä hei! Satunnaisia kuulumisia, olkaat hyvä:

- Eilen tunsin asuvani viidakossa, vaikka asun lähiössä Colombon kupeessa. Päivällä kun lähdin kauppaan porttimme vierustalla oli varaani. Onneksi ihan vaan pieni sellainen, mutta kuitenkin. Varaani! Myöhemmin kun valmistin illallista Kumari huomasi, että puutarhamme puussa istui apina. Se oli vieläpä aika iso apina. Sen verran oli jo hämärää, ettei nähnyt mikä laji on kyseessä. S oli jo menossa hakemaan banaania apinalle, mutta me Kumarin kanssa estettiin se kyllä nopeasti :D Ei todellakaan tarvitse opettaa apinaa hakemaan tästä talosta ruokaa!! Apinat saattaa olla myös aggressiivisia... Apinat ei normaalisti hengaile ahtaassa ja vilkkaassa Colombossa. Siksi oli todella ihmeellistä tavata sellainen meidän takapihalla. Illalla bongasin talosta vielä hyihyihyihyi ison koppakuoriaisen ja hämähäkin. Hämähäkit kauhistuttaa ehkä eniten, koska yksi ilta taannoin näin tuttavan kaulassa hämähäkin pureman ja voin sanoa, että ei ollut kaunis näky. Eikä kuulemma tuntunut kivalle. En halua siltikään tappaa niitä, ellei ole ihan pakko. Hämähäkit syö talon muita, ärsyttävämpiä ötököitä. Ja olen aika varma, että hämpyn tappamisesta seuraa miljoonan vuoden huono onni ja muut hämpyt tulevat kostamaan!!!

Tiistaiaamuna ulko-ovella odotti tämmöinen kaveri.

Iso ja limainen!
Kun lähdin viemään S:ä kouluun, etana oli vielä ulkona, mutta kun palasin kotiin se oli jo laahustanut talon sisäpuolelle ja oli hyvää matkaa kiipeämässä ovea ylöspäin. Huusin Kumarille, että tulee katsomaan meidän uutta lemmikkiä. Kumaria puistatti, eikä se halunnut etanaan kun pyysin viemään sen ulos talosta. Minun hommaksi jäi. Oli muuten aika voimakas tämä kaveri. Kun vedin sitä irti ovesta, se yritti niin mahottoman kovasti pitää kiinni :DDatauskaveri/kissavakooja

Piiloon pahalta maailmalta!

"Ihanaa, just siitä!!"


Gold Face Hotel, Colombon vanhimpia ellei vanhin hotelli.

Tiistaina menimme S:n kanssa illastamaan hänen isoisänsä kanssa. Ensin tapasimme Colombo Swimming Clubilla. Juotiin oluet/limpparit ja syötiin voileipiä. S veti jättimäisen herneen nenäänsä, koska hänen ukkinsa halusi viedä meidät syömään Lake Side hotelliin italialaisen pizzerian sijaan. Se oli aivan älytöntä. Poika itki ja ulisi "Hyvä on! Voin odottaa vaikka autossa! Kuolen nälkään sitten! Ihan sama!" ja juoksi piiloon leikkikentälle. Kun haimme hänet pois sieltä saimme kuulla olevamme tyhmiä idiootteja, jotka haluavat hänen kuolevan nälkään ja että häntä rankaistaan, kun hän ei saa pizzaa. Draamasta huolimatta poika ei saanut tahtoaan läpi ja raahasimme nyyhkyttävän S:n Lake Side hotellille illalliselle. Kertokaa minulle, jos olen väärässä, mutta minä olen pitänyt 8-vuotiaita paljon kypsempänä.

Viimeksi kun illastin Lake Side hotellissa palvelu oli tuskaisen hidasta, mutta ruoka hyvää. Niin kävi myös tällä kertaa. S sai pizzaa ja hyvin maistui siitä huolimatta, ettei oltu hänen suosikkiravintolassaan.

Colombo Swimming Club. Erittäin vanha paikka tämäkin. Yksityisclubi jonne jäsenyys pitää anoa. Aikoinaan paikka oli sallittu valkoihoisille, mutta nykyään jäseniä otetaan ihonväriin katsomatta.


- Täällä on sähkökatkoksia lähes joka päivä. Ne ajoittuu usein aamupäivään. Mukava huomata, että sähköt on poikki juuri kun pitäisi lähteä autolla jonnekin (sähköportti), käyttää tietokonetta tai on katsomassa telkkaria/elokuvaa. Katkokset kestävät puolesta tunnista kahteen tuntiin. Tätä kirjoittaessa sähkökatkos tuli kuin kutsusta ja kesti 7 tuntia!! Hirveen kiva.

- Pomo palaa tänään työmatkaltaan. Toivottavasti se olisi hyvällä tuulella. Menee mieli taas ihan pohjamutiin jos hän purkaa turhautumansa minuun ja takertuu jokaiseen epäkohtaan. Lauantaina S ja F menevät Kandyyn, joten saan sentään yhden kokonaisen vapaapäivän tälle viikolle. Teen mitä huvittaa! En vaan vielä tiedä mikä huvittaisi :D

- Tänä iltana menen katsomaan S:n koululle näytelmää Pirates of the Curry Bean. Onkohan siinä Captain Jack Sparrow mukana? S on kovin pettynyt, ettei hänellä ole kunnollista roolia showssa. Pieni sivuosa vain. Aina ei saa mitä haluaa...

Palataan... jos sähköä riittää ;)

2 kommenttia:

  1. haha mä olin vissii tyylii 13 vuotiaan viel tollain ku S 8-vuotiaan >:D

    VastaaPoista
  2. Okei, no onhan meitä ihmisiä erilaisia :D

    VastaaPoista